Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Havran'da Höşmerim Şiir Şenliği

Havran

Havran İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümünde Havran 1. Höşmerim Şiir Şenliği de kutlanıyor.

Havran İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümünde Havran 1. Höşmerim Şiir Şenliği de kutlanıyor.
Organizatör Şair-Yazar-TV Yönetmeni Emine Pişiren’in hazırladığı etkinliğe Ankara HAMOY Ses Sanatçıları, BAYŞAD Balıkesirli Şairler, Ankara Dünya Söz Akademisi Şairlerinin katıldığı etkinlik ‘Şiir Şöleni’ yağmur nedeniyle iptal edilince, akşam TRT sanatçıları Dr. Abdullah Gündüz ve Cemile İnce Yücel konseri öncesi Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Havran Belediye Başkanı Emir Ersoy, “Seçilmemden kısa süre sonra bir ziyaret gerçekleştiren Şair-Yazar-TV Yönetmeni Emine Pişiren’in teklifi üzerine Havran’ın tarihi ve kültürel tadı olan ‘Höşmerim’ adına festival düzenlenmesini istemesi ile ‘Havran 1. Höşmerim Şiir Şenliği’ etkinliğinin ortaya çıktığını söyledi.
Ersoy, devamında şöyle konuştu: “Etkinliğimize Türkiye’nin her yöresinden sanatçı ve izleyici geldi. Havran 1. Höşmerim Şiir Şenliği etkinliğine katıldılar. Selçuklu ve Osmanlı tarih, kültür ve sanatın zenginliklerini barındıran Havran ilçemize ve etkinliğimize hoş geldiniz.”
‘Havran 1. Höşmerim Şiir Şenliği etkinliğine ilk gün Ankara Hamoy Ses Sanatçıları, Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) Balıkesir Şairleri ve Ankara Dünya Söz Akademisi Şairleri katıldı.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, katkılarından dolayı Organizatör Şair-Yazar-TV Yönetmeni Emine Pişiren ile birlikte etkinliğe katılan tüm sanatçılara teşekkür belgesi verdi.
Havranlı kadın aşçıların tamamı peynirden yaptığı kazanlar dolusu Höşmerim halka dağıtıldığı, Havran 1. Höşmerim Şiir Şenliği’ne katılan Havran Belediyesi Folklor ekibinin gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı ve etkinliğe katılan yazarlar ve sanatçılar eserlerini halkla buluşturdu.
Etkinlikler Havran`ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamaları ve Seyit Onbaşı Yağlı Pehlivan Güreşleri ile sona erdi.
Belediye Kültür Merkezindeki etkinliğe Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Hamoy ses sanatçıları Dr. Abdullah Gündüz ve Cemile İnce Yücel, Balıkesir Şair ve Yazarları, Ankara Dünya Söz Akademisi Şair ve Yazarları, Edebiyat Galerisi Net şair ve yazarları ve Edremit şairleri ile Havran halkı katıldı.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı